Tuesday, October 15, 2013

La participació democràtica en els centres educatius: La junta de delegats i el consell escolar

Junta de delegats

La junta de delegats és un òrgan de representació de l'alumnat dels centres. A la junta, es discuteixen propostes de millora i canvi, s'aporten idees i es valoren noves mesures en relació el centre. Normalment el cap d'estudis del centre és qui convoca aquest òrgan. Podríeu explicar com va funcionar la junta de delegats el curs anterior? Quins temes s'hi tractaven? Creieu que és un òrgan de representació útil?

El consell escolar

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.


El consell escolar és el màxim òrgan de participació dels centres. Està presidit pel director del centre i hi ha representació de tots els estaments de la comunitat educativa: professors, alumnes, pares i personal d'administració i serveis i un representant de l'ajuntament. Quan es reuneix el consell escolar s'hi debaten temes importants sobre l'organització i el funcionament dels centres, com és ara els pressupostos, els diferents documents normatius (projecte educatiu de centre, normes d'organització i funcionament de centre, memòria anual del centre, etc) i s'hi recullen les propostes de tota la comunitat educativa. El representant del sector alumnes en el consell escolar és en Rajiv Marroig i la Gina Cansell. Potser ell ens pot explicar una mica com són els consells escolars del nostre Institut Escola.

1 comment:

  1. Resultats votació pel viatge de fi de curs:
    25 alumnes voten Itàlia, 2 alumnes voten Selva Negra.

    ReplyDelete